24.02.2012.


Podgorica, Održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost
Danas je u Podgorici održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost. Sjednici je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a prisustvovali su članovi Savjeta predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predsjednik Vlade Crne Gore dr Igor Lukšić.

Sjednici Savjeta su, po pozivu, prisustvovali ministar odbrane mr Boro Vučinić, ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Božidar Vuksanović.

Savjet je razmotrio zaključke Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama Vlade Crne Gore o situaciji u Crnoj Gori nakon proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Crne Gore, zbog velikih prirodnih nepogoda.

Savjet je prihvatio zaključak Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama da su prestale okolnosti zbog kojih je proglašeno vanredno stanje na teritoriji Crne Gore i utvrdio Predlog odluke prestanku vanrednog stanja na teritorji Crne Gore, koju će dostaviti Skupštini Crne Gore na razmatranje i usvajanje.

Posebno poštovanje Savjet iskazuje građanima Crne Gore, državnim organima i organima lokalne samouprave, koji su uz maksimalnu posvećenost pomagali u savladavanju posljedica velike elementarne nepogode, kao i donatorima koji su pomogli stanovništvu Crne Gore.

Savjet je pozitivno ocijenio aktivnosti Vojske Crne Gore, Uprave policije i drugih organa i službi za vrijeme vanrednog stanja, koji su dali maksimalni doprinos da se posljedice velikih prirodnih nepogoda koje su zadesile Crnu Goru znatno ublaže.

Posebnu zahvalnost Savjet iskazuje pripadnicima vazduhoplovnih jedinica vojske članica NATO - Sjedinjenih Američkih Država, Grčke, Slovenije i Hrvatske, koji su učestvovali u akcijama zaštite i spasavanja na teritoriji Crne Gore za vrijeme vanrednog stanja, kao i svim zemljama koje su uputile pomoć.


Broj čitanja: 745

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora