16.03.2012.


Skoplje, Predsjednik Crne Gore sa predsjednikom Vlade Makedonije
Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića danas je, u okviru zvanične posjete Makedoniji, primio predsjednik Vlade Nikola Gruevski, koji je čestitao Crnoj Goru uspjeh u evropskim i evroatalanskim integracijama.

On je konstatovao da je veliko priznanje crnogorskog puta za članstvo u EU to što će u junu imati mogućnost dobijanja datuma za početak pregovora.

Gruevski je saopštio da je Crna Gora ostvarila značajne uspjehe u NATO integracijama i da je veoma blizu punopravnog članstvu u tom bezbjednosnom savezu.

Makedonski premijer je ocijenio da dvije države imaju šansu da prošire saradnju na bilateralnom planu, posebno u sferi ekonomije i da bi bilo važno ohrabriti privredne komore za što intenzivniju komunikaciju, budući da su dvije zemlje zaključile neophodne sporazume za ostvarivanje pune ekonomske saradnje.

Predsjednik Vujanović se zahvalio na ocjenama premijera Gruevskog, da je Crna Gora postigle vrijedne integracione uspjehe i istakao, da je u evropskim i evroatlanskim integracijama, sa punom posvećenošću države i društava, pokazala da ta dva strateška interesa imaju prioritet.

Predsjednik Vujanović i premijer Gruevski su zajedno ocijenili da je avioveza između Skoplja i Podgorice realna potreba koja se kratkoročno može realizovati.

Predsjednik Vujanović je iskazao spremnost da podstakne Privrednu komore Crne Gore na saradnju sa Privrednom komorom Makedonije, znajući za njenu punu spremnost da se nastavi kontinuiet saradnje.


Broj čitanja: 678

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora