15.03.2016.


Održana sjednica Odbora za obilježavanje 1000 godina od smrti kneza Vladimira Dukljanskog - Svetog Vladimira
Danas je u Podgorici održana sjednica Odbora za obilježavanje 1000 godina od smrti kneza Vladimira Dukljanskog - Svetog Vladimira.

Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razmatran je program aktivnosti za obilježavanje ovog značajnog jubileja. Prijedlog, koji je utvrđen u saradnji državnih i lokalnih organa, ali i naučnih institucija i organizacija odvijaće se tokom cijele godine u svim gradovima Crne Gore.

Poseban akcenat će biti na povezivanju programa kojima će se obilježiti dva važna jubileja, 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore i 1000 godina od smrti kneza Vladimira Dukljanskog, čime će se naglasiti hiljadugodišnja državnost Crne Gore. Zaključeno je i da je ovaj jubilej dobra prilika za dodatnu inicijativnost prema regionu, kako bi u saradnji sa stručnjacima iz susjednih zemalja realizovali što kvalitetniji program.

Na kraju, predsjednik Vujanović je pozvao članove odbora da aktivno učestvuju u njegovom kreiranju i realizaciji programskih aktivnosti.


Broj čitanja: 155

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora