07.04.2016.


Prag: Predsjednik Crne Gore sa Premijerom Češke
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je uokviru zvanične posjete Češkoj Republici imao je sastanak sa predsjednikom Vlade Bohuslavom Sobotkom.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje Češkoj za snažnu i kontinuiranu podršku evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore i očekivanje da će Češka Vlada predložiti a Parlament ratifikovati pristupni protokol Crne Gore za NATO odmah nakon njegovog usvajanja.

Predsjednik je kazao da dobra ekonomska saradnja može značajno da se unaprijedi posebno u sferi turizma i energetike kao i nastavak saradnje u modernizaciji željezničke infrastructure. Ocijenio je korisnim organizaciju biznis foruma dvije države koja bi bila posvećena isključivo saradnji u oblasti turizma.

Predsjendik Vlade Bohuslav Sobotka je saopštio visoke ocjene naših integraacionih uspjeha iskazujući spremnost da odmah predlože ratifikaciju pristupnog protokola za članstvo Crne Gore u NATO-u. Sagasio se sa ocjenom da ekonosmsku saradnju treba unapređivati, ističući da Vlada Češke to makimalno ohtabri. Konstatovao je da bi organizacija turističkog biznis foruma bila korisna i da bi je trebalo organizovati što prije. Iskazao je spremnost da u okviru Vlade ubrza procedure usaglašavanja ugovora o pratnerstvu sa kompanijom Škoda Praha kako bi se što prije otpočelo sa izgradnjom drugog bloka Termoelektrane Pljevalja. Naglasio je da je Crna Gora dobar primjer regiona što značajno utiče na ekonomsku stabilnost i razvoj.


Broj čitanja: 166

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora