12.04.2016.


Mostar: Predsjednik Vujanović sa članovima Predsjedništva BiH
Predsjednik je imao bilateralni sastanak sa Predsjedavajućim predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, i članovima Predsjedništva Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem.

Nakon održanog sastanka Predsjednik Vujanović i Predsjedavajući Izetbegović su dali izjave za medije.

Predsjednik Vujanović je saopštio da je imao srdačan, prijateljski i vrlo konstruktivan sastank i da su konstatovali da možemo biti primjer regiona jer nemamo niti jedno otvoreno pitanje, a imamo vrlo širok prostor saradnje. Identifikovali smo prostore saradnje upravo u ovim oblastima o kojima je Predsjedavajući Izetbegović govorio.To je unapređenje infrastrukture koja može da se unaprijedi i bolja saradnja u oblasti energetskog sektora i uz potrebu da organizujemo, iniciramo i ohrabrimo sastanke preduzeća i preduzetnika koji bi iskoristili taj prostor dobrih političkih odnosa da i oni u ekonomskom smislu naprave boljitak naše komunikacije. Mi imamo nivo trgovačke razmjene koji može da se unaprijedi, imamo nivo turističke saradnje koji može da se unaprijedi i mi smo tu da u političkom smislu to ohrabrimo.

Ja sam iskoristio priliku da uputim čestitku BiH za aplikaciju za članstvo u EU i zaželio da se kandidatura dobije što prije i naravno ponudio ono što je iskustvo Crne Gore da se taj proces ubrza.Upravo smo završili jedan sadržajan sastanak sa Predsjednikom Crne Gore, gospodinom Vujanovićem. Ono o čemu je bio fokus jeste izgradnja infrastrukture. Jer izgradnjom brzih cesta, autoputa, željeznica, potpuno će se promijeniti mogućnosti, potpuno će se otvoriti jedna nova atmosfera stvoriti u regionu i evo u odnosima BiH i Crne Gore počećemo puno bolje, efektivnije da iskoristimo mogućnosti koje region ima. Dakle, brda na Balkanu treba probiti sa 50 do 100 tunela i sve će se izmijeniti u boljem smislu. To bi bila, otprilike, tema današnjeg razgovora. Bosna i Hercegovina je zainteresovana za izgradnju svake vrste infrastrukture između ostalog i za gasni tok TANAP i IAP. Pa smo u tom smislu danas se dogovorili da ponovo pokrenemo te inicijative i da se ide i na izgradnju, kao što rekoh, gasovoda. Jadransko-jonska cesta, pruga od Podgorice do Čapljine i tako dalje.


Broj čitanja: 166

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora