13.05.2016.


Predsjednik Crne Gore primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Estonije u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Estonije, Daniel Erik Schaer-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za snažan doprinos Estonije evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore posebno uvažavajući značajnu ekspertsku pomoć u ovim integracijama. Iskazao je očekivanje da Estonija što prije ratifikuje pristupni protokol Crne Gore čime će se obezbijediti njen doprinos našem punom članstvo u NATO-u. Konstatovao je visoki nivo političkih odnosa dvije države i šansu da se oni unaprijede u oblasti ekonomije. Iskazao je zadovoljstvo da su dobrim odnosima dvije države značajno doprnijele i zvanične posjete pretskednika dvije države.

Ambasador Estonije Daniel Erik Schaer je čestitao desetogodišnjicu nezavisnosti označavajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona uvjeren u kvalitetnu dinamiku naših integracionih procesa. Saopštio je prognozu brze ratifikacije pristupnog protokola cijeneći da su NATO integracije dobar put za ubrzanje evropskih integraccija. U bilateralnoj saradnji iskazao je uvjerenje njenog unapređenja u sferi ekonomije i potrebe razmjene iskustava dvije države u funkciji tog unapređenja.


Broj čitanja: 111

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora