20.05.2016.


Predsjednik Vujanović primio ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke republike
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke republike, Miroslava Lajčaka.

Na sastanku je zajednički konstatovano da dvije prijateljske i bliske države u svim oblastima ostvaruju visok nivo saradnje. Slovačka republika u kontinuitetu snažno podržava evropske i evroatlanske integracije Crne Gore. Ta podrška je značajno doprinijela kvalitetnoj dinamici evropskih integracija i pozivu i potpisanom protokolu za pristup Crne Gore NATO-u.

Od 2003. godine Slovačka je realizovala trinaest razvojnih projekata u Crnoj Gori slijedeći interese koje je naša država kandidovala u tim projektima. Zaključeni su brojni međudržavni sporazumi koji obezbjeđuju kvalitetnu saradnju u svim oblastima.

Konstatujući da je za ovako kvalitetan nivo međudržavnih odnosa veoma zaslužan ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke republike, Miroslav Lajčak koji je u toku 2006. godine bio izaslanik EU za sprovođenje referenduma za nezavisnost Crne Gore, Predsjednik Vujanović uručio je ministru Lajčaku orden Crnogorske velike zvijezde.

Zahvaljujući se na ordenu ministar Lajčak je čestitao desetogodišnji jubilej obnove nezavisnosti Crne Gore i istakao da Crna Gora može da bude ponosna na dostignuća u protekloj deceniji nezavisnoti, pri tome je naglasio uspjeh u evropskim i evroatlanskim integracijama i ukupan razvoj Crne Gore.


Broj čitanja: 407

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora