25.05.2016.


Predsjednik Crne Gore primio ministra vanjskih poslova Poljske
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici, ministra vanjskih poslova Republike Poljske, Vitolda Vaščikovskog.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje Poljskoj za podršku Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlanskim integracijama. Ukazao je na poseban značaj što skorije ratifikacije pristupnog protokola Crne Gore kako bi se obezbijedilo i formalno članstvo. Saopštio je očekivnaje da se intezivira pregovarački proces za pristupanje EU čemu će snažno doprinijeti uspjeh Crne Gore u NATO integracijama.

Predsjednik je ocijenjujući bilateralne odnose konstatovao da imaju visok nivo u svim oblastima uz mogućnost njihovog unapređenja u sferi ekomije. U tom smislu je naglasio da treba intezivirati obostranu komunikaciju i saradnju kako bi se u zajedničkom interesu uspostavila nova privredna partnerstva.

Ministr vanjskih poslova Republike Poljske Vitold Vaščikovski čestitao je desetogodišnjicu obnove nezavisnosti Crne Gore, konstatujući da je naša država primjer regiona. Istakao je uspjeh Crne Gore u evropskim i evroatlanskim integracijama naglašavajući značaj NATO integracija za ubrzanje evropskih integracija.

Saglasio se da u oblasti ekonomije postoji prostor za unapređenje saradnje i da je zajednički interes da ga bolje iskoristimo.


Broj čitanja: 162

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora