31.05.2016.


Predsjednik Vujanović sa kongresmenom SAD i Predsjednikom NATO Parlamentarne Skupštine
Danas je u Podgorici Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao sa kongresmenom SAD i Predsjednikom NATO Parlamentarne Skupštine Majkl Tarner-om.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje Sjedinjenim Američkim Državama za za podršku procesu evroatlanskih integracija Crne Gore i zadovoljstvo da je kongresmen Turner, kao Predsjednik NATO Parlamentarne Skupštine, uputio jasnu poruku o potrebi brze dinamike ratifikacije pristupnog protokola za članstvo Crne Gore NATO-u. Ocijenjujući bilateralne odnose veoma sadržajnim, on je saopštio uvjerenje za nastavak saradnje u svim oblastima uz ocjenu da je ona od posebnog značaja za očuvanje pozicije Crne Gore kao dobrog primjera u regionu.

Kongresmen Tarner je ocijenio vrijednim naš uspjeh u evroatlanskim integracijama, uz očekivanje dobre dinamike procesa ratifikacije koja će omogućiti što skorije članstvo Crne Gore u NATO-u. On je ponovio jasnu poruku Parlamentarne Skupštine NATO-a kojom se ohrabruje dinamičan proces ratifikacije Pristupnog Protokola. Takođe je iskazao zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između SAD i Crne Gore , saopštavajući uvjerenje da će se oni nastaviti i razvijati i da ćemo zajednički koristiti sve otvorene mogućnosti za tu saradnju.

Razgovoru je prisustvovala i Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.


Broj čitanja: 409

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora