21.06.2016.


Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku SR Njemačke
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici u oproštajnu posjetu ambasadorku Savezne Republike Njemačke Elizabet Gudrun Štajnaker.

Predsjednik Crne Gore je iskazao poštovanje za snažnu i kontinuiranu podršku SR Njemačke evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore. Ukazao je na posebnu vrijednost Berlinske inicijative koja afirmiše integracione procese država Zapadnog Balkana i infrastrukturne projekate koji obezbjeđuju bolju saobraćajnu povezanost u regionu i kvalitetnije korišćenje energetskih resursa. Istakao je vrijednost podrške SR Njemačke u uništavanju viška naoružanja i municije i obezbjeđenju kvalitetnih uslova za njihovo skladištenje i čuvanje, ocjenjujući da je realizacija ovog programa značajno pomogla Crnoj Gori da ovo važano pitanje riješi na najkvalitetniji način. Naglasio je značaj podrške brojnim projektima u Crnoj Gori, posebno na lokalnom nivou, kao i spremnost kreditiranja u oblasti preduzetništva i rješavanja komunalnih problema. Iskazao je uvjerenje daljeg unapređenja odnosa dvije države čemu će značajno doprinositi diplomatske misije dvije države.

Ambasadorka SR Njemačke Elizabet Gudrun Štajnaker saglasila se sa ocjenom sadržajnih i intezivnih odnosa dvije države konstatujući da ih i dalje treba unapređivati u svim oblastima posebno u sferi kulture i obrazovanja. Naglasila je posebnu važnost regionalne saradnje u oblasti afirmacije potreba mladih o kojoj će se, u okviru Berlinskog procesa, utvrditi institucionalni modeli regionalne kordinacije.


Broj čitanja: 173

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora