24.06.2016.


Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kipar u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Kipar Constantinos Eliades-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za kontinuiranu podršku Kipra evropskim integracijama Crne Gore. Konstatovao je da ekonomski odnosi dvije države nijesu na nivou tradicionalno prijateljskih veza među njima, te ukazao da se zajedničkim naporima na snaženju odnosa među privrednicima ekonomska saradnja može unaprediti. Istako je očekivanje posvećenosti misije novog ambasadora na ovom planu.

Ambasador Kipra Constantinos Eliades je označio Crnu Goru dobrim primjerom regiona, uvjeren u kvalitetnu dinamiku naših EU integracionih procesa,te ističući da Crna Gora može računati na dalju podršku Kipra. U bilateralnoj saradnji iskazao je uvjerenje njenog unapređenja u sferi ekonomije i potrebe razmjene iskustava dvije države u funkciji tog unapređenja.


Broj čitanja: 136

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora