24.06.2016.


Predsjendik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Federativne Republike Brazil u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Federativne Republike Brazil Isabel Cristina de Azevedo Heyvaert, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je konstatovao da između dvije države, i pored dobrih političkih odnosa i saradnje na multilateralnom planu, ne postoji adekvatna ugovorna baza za podsticanje ekonomske saradnje, te da je nužno zaključiti relevantne među-državne sporazume i obezbijediti razmjenu informacija o mogućnosti unapređenja ukupne saradnje. Ukazao je na oblast korišćenja obnovljivih izvora energije i uspostavljanje međunarodnog pomorskog transporta i trgovine posredstvom slobodne zone Luke Bar kao predloga za saradnju kojima je potrebno dati obostranu pažnju.

Ambasadorka Heyvaert se saglasila sa predsjednikovom ocjenom naših sadašnjih odnosa saopštivši da bi neophodno obezbijediti posjete na ministarskom nivou i odgovarajućih privrednih udruženja kako bi se ispitale mogućnosti saradnje i ona ostvarila u onim oblastima u kojima za to postoji zajednički interes.


Broj čitanja: 109

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora