05.07.2016.


Predsjednik Vujanović primio ministra vanjskih poslova Kraljevine Norveške
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas Borge Brende, ministra vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Predsjednik je iskazao veliko poštovanje Norveškoj za jasnu i snažnu podršku članstvu Crne Gore u NATO, uz očekivanje što skorije verifikacije Pristupnog protokola u norveškom Parlamentu. Ukazao je na značaj NATO integracija za Crnu Goru, za region i za sam NATO, kao i za proces ubrzanja evropskih integracija Crne Gore.

Predsjednik je iznio zadovoljstvo sadržajnim i bilateralnim odnosima u svim oblastima i posebno za podršku i pomoć brojnim opštinskim i državnim projektima. Ocijenio je da postoji širok prostor za unapređenje saradnje u svim oblastima, a posebno u sferi ekonomije, ukazujući spremnost Crne Gore da se taj prostor maksimalno iskoristi.

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Norveške Borge Brende je uputio čestitku povodom desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, navodeći da je Norveška partner na koga se možemo osloniti u procesu NATO integracija i bilateralnoj saradnji. Saopštio je i očekivanje korišćenja dobrih mogućnosti unapređenja saradnje i spremnost Norveške da ubrza i ojača tu saradnju.


Broj čitanja: 103

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora