12.07.2016.


Predsjednik Vujanović primio predsjednika Skupštine Republike Albanije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao je danas u Podgorici sa Predsjednikom Skupštine Republike Albanije Iljirom Metom.

Predsjednik je konstatovao sadržajne i intezivne odnose Crne Gore i Albanije, iskazujući zadovoljstvo otvorenom i bliskom komunikacijom među zvaničnicima dvije države na svim nivoima. Saopštio je da dvije države dijele iste integracione vrijednosti i svojom ukupnom saradnjom predstavljaju primjer dobrosusjedskih odnosa u regionu. Parlamentarnu saradnju dvije države ocijenio važanim segmentom njihove ukupne saradnje. Zahvalio se Albaniji na ratifikaciji Protokola pristupanja Crne Gore NATO-u, kao i dosadašnjoj kontinuiranoj podršci procesu naših evroatlanskih integracija.

Iljir Meta je čestitao Crnoj Gori uspjeh u evroatlanskim integracijama, naglašavajući njegovu važnost za stabilnost regiona, posebno u svijetlu aktuelnih globalnih izazova. Iznio uvjerenje dalje uspješne saradnje dvije države, kao partnera u ključnim regionalnim projektima. Naglasio da u evropskim integracijama treba nastaviti sa snažnim partnerstvom, jer je to zajednički interes.


Broj čitanja: 145

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora