12.07.2016.


Predsjednik Crne Gore primio generalnog sekretara OEBS-a
Danas je u Podgorici Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanierom.

Predsjednik Vujanović zahvalio se na brojnim i značajnim aktivnostima OEBS-a u Crnoj Gori, ocjenjujući posebno vrijednim njen doprinos našim reformama. Konstatovao je da je dobra dinamika ratifikacije Protokola o pridruživanju Crne Gore NATO-u vrijedno priznanje Crnoj Gori i da će članstvo u NATO-u doprinijeti ukupnoj stabilnosti regiona.

Predsjednik je saopštio da je u susret parlamentarnim izborima sporazumom vladajućih partija i dijela opozicije o učešću u Vladi radi kontrole izbornog procesa, Crna Gora pokazala visok demokratski kapacitet i konstruktivan odnos parlamentarnih stranaka. Naglasio je važnim kredibilnost buduće Vlade, ocjenjujući da OEBS posmatranjem izbora tome može dati vrijedan doprinos.

Generalni sekretar Zanieri je konstatovao da je Crna Gora pouzdan član OEBS-a koji na konstruktivan način afirmiše sve njegove standarde. On je istakao da je Crna Gora dobar primjer regiona, te da doprinosi stabilnosti u regionu, uvjeren da kvalitetno partnerstvo sa OEBS-om olakšava ostvarenje njenih integracionih ciljeva. Saopštio je spremnost OEBS-a da na poziv Crne Gore posredstvom ODIHR-ove misije prati parlamentarne izbore.

Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka OEBS-a u Crnoj Gori gospođa Janina Hrebičkova.


Broj čitanja: 118

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora