13.07.2016.


Beograd: Predsejdnik Vujanović sa Predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji boravi u posjeti Republici Srbiji sastao se danas sa Predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Gojković je čestitala Vujanoviću Dan državnosti Crne Gore koji predstavlja i dan sjećanja na početak borbe protiv fašizma, što je zajednička vrijednost koja spaja dvije države i njene građane.

Gojković je naglasila da Republika Srbija posvećuje veliku pažnju bilateralnim odnosima sa Crnom Gorom i da je u tom smislu zainteresovana za unapređenje odnosa u svim oblastima, a posebno po pitanju zajedničkog prioriteta za članstvo u Evropskoj uniji. Gojković je u tom kontekstu napomenula da su građani Srbije na proteklim izborima još jednom potvrdili podršku reformskom kursu i evropskom putu Srbije.

Predsednica Narodne skupština je takođe istakla da Srbija i Crna Gora dijele snažan interes za saradnju u okviru Berlinskog procesa, koji ima veliki značaj za proces evropskih integracija čitavog regiona, kao i mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Predsjednik Vujanović iskazujući zadovoljstvo što se državni praznik Crne Gore, otvaranjem Crnogorske kuće, svečano proslavlja i u slobodarskom Beogradu, naglasio je spremnost za dalje produbljivanje sadržajnih i intenzivnih odnosa dvije prijateljske države na svim nivoima, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

U saradnji, kako je ocijenio, fokus treba staviti na ekonomiju i infrastrukturne projekte, imajući u vidu njihov poseban značaj za standard građana dviju bliskih država.

Takođe, potcrtao je spremnost za jačanje bilateralnog partnerstva u kontekstu evropske perspektive cijelog regiona.

U razgovoru je istaknuto da je uloga parlamenta značajna za razvoj ukupnih bilateralnih odnosa.


Broj čitanja: 112

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora