20.07.2016.


Čestitke Predsjedniku Vujanoviću povodom Dana državnosti Crne Gore
U povodu 13. Jula, dana državnosti Crne Gore, i dalje pristižu čestitke predsjednika država i visokih zvaničnika upućene Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću od kojih izdvajamo čestitku

Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame u kojoj se navodi:

Američki narod i ja lično upućujemo najtoplije želje narodu Crne Gore u prilici proslave nacionalnog dana 13. Jula.
U samo 10 godina od sticanja nezavisnosti Crna Gora je ostvarila izvanredan progres. On se prominentno predstavio istorijskim potpisivanjem Pristupnog protokola od strane NATO saveznika na sastanku ministara inostranih poslova u Briselu 19. maja i učešću Crne Gore kao posmatrača na Varšavskom samitu. Članstvo Crne Gore u NATO-u predstavlja važan korak ka punoj njenoj integraciji u evroatlanske institucije i osnažiće vašu poziciju kao izuzetno važnog partnera u obezbjeđivanju stabilnosti Balkana i Evrope. Ostajemo posvećeni podršci naporima Crne Gore u pristupanju Evropskoj uniji.
Takođe smo zahvalni na vašem doprinosu globalnoj bezbjednosnoj inicijativi, uključujući slanje crnogorskih vojnika u Avganistan da bi stali rame uz rame sa američkim i savezničkim vojnicima. Cijenimo i crnogorsko članstvo u Koaliciji protiv ISIL-a i partnerstvo u kontra-terorističkim naporima.

Afirmišemo naše snažno i trajno prijateljstvo i čestitam vam ovom radosnom prilikom.


Čestitke su takođe uputili Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, Predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev, Kralj Jordana Abdulah II, Kralj Španije Felipe, Kralj Malezije Tuanku Alhaj Badlishah, Predsjednik Rumunije Klaus Verner Johanis, Predsjednik Letonije Rajmonds Vejonis i Predsjednica Litvanije Dalie Gribiskaite.


Broj čitanja: 174

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora