26.07.2016.


Predsjednik Crne Gore primio akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Kosova u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Kosova Skender Durmišija, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je konstatovao da je neophodno proširiti ugovornu bazu za ostvarenje bolje saradnje dvije države. U tom smislu od posebne važnosti su sporazumi o ekonomskoj saradnji, a u okviru nje sporazumi u oblastima turizma i saobraćaja. Interes dvije države je u korišćenju zajedničkih prostora saradnje na dobro dvije ekonomije i naših građana. U tom smislu je iskazao očekivanje da diplomatija afirmiše mogućnosti partnerstva i inicira aktivnosti kroz koje bi se ostvarila maksimalna državna i ekonomska saradnja.

Ambasador Republike Kosova Skender Durmišij se saglasio da je neophodno ojačati ugovornu bazu dvije države i maksimalno iskoristiti prostor ekonomske saradnje. Potencijali za tu saradnju su zajednička obaveza i šansa koju treba iskoristiti.


Broj čitanja: 163

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora