26.07.2016.


Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Savezne Republike Njemačke, Hans Ginter Valter Matern-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović iskazao je maksimalno poštovanje za podršku Njemačke Crnoj Gori u njenim evropskim i evroatlanskim integracijama. Naglasio je važnost što skorije ratifikacije pristupnog protokola za članstvo u NATO-u kao i odlučnost Crne Gore za maksimalnu posvećenost pristupnim pregovorima za EU.Istakao je važnost podrške Njemačke u brojnim projektima uz očekivanje da će se ona nastaviti posebno u sferi ekonomije i infrastrukturnih projekata.

Ambasador Savezne Republike Njemačke, Hans Ginter Valter Matern je saopštio visoku zainteresovanost SR Njemačke za dobru dinamiku integracionih procesa Crne Gore i spremnost da se najenposrednije uključi u njeno očuvanje i ubrzanje. Konstatovao je da dosadašnja bliska bilateralna saradnja obavezuje na njen nastavak i unapređenje, posebno u sferi ekonomije, pri čemu je iskazao punu spremnost da tu saradnju afirmiše i podstakne.


Broj čitanja: 155

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora