13.08.2016.


Predsjednik Vujanović u Mojkovcu
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Mojkovcu, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO Mojkovac povodom Dana Opštine.

Predsjednik je čestitao Dan opštine građanima i građankama Mojkovca, odbornicima, predsjedniku Skupštine Opštine i predsjedniku Medojeviću, i iskazo veliko poštovanja za ono što su učinili između dva praznika. Zaista jedan ogroman uspjeh investicija u onim oblastima koje su očigledno bile najpotrebnije, koje su nesumnjivo uticale na bolji ambijent i povećanje kvaliteta života u Mojkovcu i koje su iskazale valorizaciju vrijednosti Mojkovca. Posebno me raduje jedan vrlo realan plan korišćenja Bjelasice i njenih nevjerovatno moćnih potencijala za razvoj turizma i ukupni razvoj Mojkovca. I ovo što je dobar plan za Jalovište koji se pokazao kao prostor koji će postati sjajan sportski kompleks i dobar prostor za korišćenje svih građana Mojkovca. Ja želim da iskažem poštovanje administraciji Mojkovca za ovaj uspjeh i uvjerenje da će ovi ambiciozni planovi da se ostvare.

Pitanje novinara: Predsjedniče, da li će odlaganje potpisivanja ratifikacije Sporazuma o demarkacije granice između Crne Gore i Kosova uticati na odnose Prištine i Podgorice?

Odgovor Predsjednika: Ne. Apsolutno nikakvog uticaja nemaju na naše odnose, događanja u kosovskom parlamentu. Vi znate da smo mi ratifikovali taj Sporazum. Kada će ga ratifikovati Kosovo stvar je njihovih unutrašnjih odnosa. Mi sa strpljenjem očekujemo ratifikaciju. Vi znate da je taj Sporazum potpisan u Beču, da je dobio podršku EU i američke administracije u ekspertskoj ocjeni. Stvar je unutrašnja Kosova kada će ga ratifikovati. Nikakvog razloga nema za nervozu. Prema tome i mi to strpljivo očekujemo u onoj dinamici koja bude Kosovu odgovarala.

Pitanje novinara: A što se tiče nedavnih protesta na granici?

Odgovor Predsjednika: Ne vidim da je to nešto što na bilo koji način treba da utiče na naše odnose. To je prosto iskaz raspoloženja građana koji su izašli. Ja očekujem da će kosovski parlament obezbijediti onu većinu koja je neophodna i apsolutno sam uvjeren da to ne može na bilo koji način uticati na naše odnose.

Pitanje novinara: Da li mislite da se moglo brže i bolje reagovati da se zaustavi širenje bolesti kvrgave kože goveda?

Odgovor Predsjednika: To je svakako stvar za eksperte. Mislim da to treba da se saopšti iz nadležnog Ministarstva. Ono što je nesumnjivo mora se naći način da se sanira šteta poljoprivrednicima. Ja sam ubijeđen da će naći način i da će se kroz tu sanaciju obezbijediti da se obnovi stočni fond, i da se sanira šteta koja se desila.

Pitanje novinara: Sjutra nas očekuje sjednica DEMOS-a. Najave će da će i oni izaći iz Vlade izbornog povjerenja. Da li će to uticati na izbore koji su zakazani već na jesen?

Odgovor Predsjednika: Ne. Mislim da to nema nikakvog značaja. Izbori su zakazani i oni će se održati 16. oktobra i nema niti jednog razloga da se izbori odlažu. Svako odlaganje izbora bi značilo da ne poštujemo mandat postojećeg Parlamenta, samim tim i Vlade i uvodilo državu u stanje za koje apsolutno nema nikakve potrebe da se događa.


Broj čitanja: 163

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora