18.08.2016.


REAGOVANJE POVODOM TEKSTA OBJAVLJENOG U DNEVNOM LISTU “DAN”
Služba za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore, radi potpune informacije javnosti, a očekujući da ćete obajviti u cjelini odgovor i time učiniti nepotrebnim dalju polemiku, upućuje sledeći odgovor:

U vašim dnevnim novinama “DAN” od četvrtka 18. avgusta o.g. objavili ste dezinformaciju pod naslovom “ Milo i Filip kriju koliko imaju u bankama”. Na strani desetoj sa istim naslovom, ste neistinito konstatovali, da iz institucije Predsjednika juče nijeste dobili odgovor da li je Predsjednik dao saglasnost Agenciji za sprečavanje korupcije da kontroliše njegove eventualne bankarske račune.

Budući se u kontinuitetu, u odnosu na Predsjednika, bavite podmetanjima i vrijeđanjima, jedino sa ambicijom da budu što niža, radi javnosti se obavještavate, da je Predsjendik izričito u ovogodišnjem imovinskom kartonu navedenoj ageniciji dao saglasnost da se mogu provjeravati njegovi bankarski računi. Iako ta vrsta saglasnosti formalno nije bila potrebna učinio je izričitom, što ste kod navedene agencije mogli provjeriti. I mimo agencije bilo ko i bilo kada i bilo gdje može provjeriti sve što je zaradio i bilo ko njemu blizak. Provjeriti u Crnoj Gori i svuda u svijetu. Provjeriti i neposredno i preko bilo kog lica. A svi znaju da ni euro nije zaradio mimo plate. A da je platama zaradio nemjerljivo manje nego što bi zaradio kao advokat, da je nastavio da se bavi tom profesijom. Ali mu je zadovoljstvo što je ovoj državi dao nemjerljivo više nego bi dao kao advokat. Naravno po njegovom, i ne samo njegovom, doživljaju. Ali vi to, naravno, ne želite da konstatujete jer takvo saznanje nije u skladu sa vašim interesom da podmećete i vrijeđate. Ponosan je da vam na vaše uvrede nikada nije odgovarao i da je zadržao odnos prema vašim dnevnim novinama koji, naravno, vi nijeste zaslužili ali jesu neki koji su među vašim osnivačima i među vašim zaposlenima. Konačno takav odnos je imao poštujući štampani medij Crne Gore.

Što se Predsjednika tiče nastavite da podmećete i vrijeđate. I češće i više. Time javnosti predstavlate samo sebe. Predsjednik vas neće tužiti jer nikada nikoga nije tužio za laž. Trpio je i trpi. I lično i porodično.

Budući vam se dostavlja navedenu konstataciju agenciji Predsjednik se nada da ćete ga poštedjeti vaše reakcije. Ili se i tome uzaludno nada. Predsjednik vam želi uspjeha u vašoj uređivačkoj politici makar nastavili da ga i dalje dezinformacijama vrijeđate.


Broj čitanja: 307

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora