25.08.2016.


Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadora Mitju Drobniča.

Predsjednik Vujanović je konstatovao da je u mandatu ambasadorora Drobniča, počev od decembra 2013. godine pa do juna 2016. godine, Crna Gora otvorila 24 poglavlja pristupnih pregovora za članstvo EU od čega su dva poglavlja privremeno zatvorena. To je svakako ogroman uspjeh pristupnih pregovora tim prije što je pripremljeno otvaranje većine preostalih poglavlja. Crna Gora je odlučna da nastavi intezivnom dinamikom pristupnih pregovora želeći da kroz njih ostvaruje ukupne reforme držve i društva.

Šef delegacije EU u Crnoj Gori ambasador Drobnič se saglasio da je Crna Gora imala uspješnu dinamiku otvaranja pregovaračkih poglavlja pristupnog procesa ističući veoma važnim da je ovaj proces stalno imao progresivan tok i ukazujući na vrijednost implementacije i bolje horizontalne kordinacije subjekata pregovaračkog procesa. Saopštio je da će svoje iskustvo prenijeti novoimenovanom šefu delegacije EU očekujući da će Crna Gora nastaviti intezivnu dinamiku pristupnih pregovora za članstvo u EU.


Broj čitanja: 168

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora