31.08.2016.


Pismo Predsjednika SAD Baraka Obame
U povodu čestitke Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića Predsjedniku SAD Baraku Obami, za Dan nezavisnosti SAD, objavljujemo u cjelini odgovor Predsjednika SAD Predsjedniku Crne Gore.

“ Dragi gospodine Predsjedniče,

Hvala Vam na ljubaznoj čestitki povodom 240. godišnjice nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Kako slavimo, sve više smo svjesni da ono što nas povezuje kao narod takođe nas ujedinjuje sa našim saveznicima i prijateljima širom svijeta – a to je da, bez obzira na naše različitosti, mi vodimo računa jedni o drugima.

Sjedinjene Američke Države su osnovane na temeljnim slobodama, uključujući pluralizam, vladavinu prava i građanske slobode. Oni koji su oblikovali našu državu takođe su shvatali vrijednost godišnjeg obilježavanja ovog dana i razmišljanja o njegovom značaju i obnavljanja naše posvećenosti demokratskim vrijednostima.

Možemo se osvrnuti na nedavnu i daleku prošlost i sjetiti se da je optimizam snažan, da je napredak moguć i da je istrajnost ključna u ostvarenju naših ciljeva. Narod Sjedinjenih Američkih Država je uz vas jer svi mi zajedno nastavljamo da radimo na ostvarenju svjetlije budućnosti”.

S poštovanjem
Barak Obama


Broj čitanja: 134

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora