07.09.2016.


Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Francuske
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Francuske Véronique Brumeaux.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za snažnu i kontinuiranu podršku Francuske Crnoj Gori u njenim evropskim i evroatlanskim integracijama naglašavajući vrijednost neposrednog uključenja predsjednika Republike Francuske Olanda koja je jasno iskazana njegovim učešćem na Predsjedničkom Samitu Brdo-Brioni procesa na Brdu kod Kranja jula 2013. godine. Saopštio je visoko uvažavanje podrške Francuske za intezivnije prisustvo Evropske unije kroz Berlinski proces koji je pokazao svoju punu vrijednost i na nedavno održanom Pariskom Samitu koji je potvrdio kontinuitet interesovanja za unapređenje ekonomskog razvoja država Zapadnog Balkana. Predsjednik je ocijenio da su bilateralni odnosi sadržajni i bliski uz mogućnost njihovog daljeg unapređenja posebno u sferi ekonomije. Predsjednik je iskazao zahvalnost ambasadorki za snažan doprinos kvalitetnim odnosima Crne Gore i Francuske.

Ambasadorka Francuske Brumeaux je naglasila da je Crna Gora pouzdan partner evropskih i evroatlanskih integracija i da će u Fracuskoj imati jasnu podršku ostvarenja njenih integracionih namjera. Istakla je vrijednost multietničkog sklada ocjenjujući da je to veliki kvalitet Crne Gore. Konstatovala je da je njena misija prije svega bila posvećena jačanju ekonomske saradnje koja je već ostvarila pozitivne efekte uz izvijesnost daljeg unapređenja.


Broj čitanja: 125

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora