09.09.2016.


Predsjednik Vujanović primio predsjednika Ustavnog suda Austrije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas predsjednika Ustavnog suda Republike Austrije dr Gerharta Holzingera sa delegacijom i Desanku Lopičić, predsjednicu Ustavnog suda Crne Gore.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Ustavnog suda Austrije Crnoj Gori, ocjenjujući da ta posjeta predstavlja potvrdu dobre saradnje dva ustavna suda, a istovremeno i potvrdu ukupne saradnje Crne Gore i Austrije. Iznio je očekivanje da će se tokom ove posjete i razmjene iskustava unaprijediti saradnja dva suda.

Predsjednici Ustavnih sudova Austrije i Crne Gore dr Gerhart Holzenger i Desanka Lopičić su sa zadovoljstvom istakli da postoji kvalitetna i intenzivna saradnja dva suda sa obostranom koristi. Predsjednica Lopičić je konstatovala da je ova posjeta za Ustavni sud Crne Gore posebno vrijedna imajući u vidu stogodišnjicu postojanja Ustavnog suda Austrije.

Predsjednik Ustavnog suda Austrije je istakao da je Ustavni sud Crne Gore u okviru Evropske zajednice sudova stekao vrlo visok ugled.


Broj čitanja: 113

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora