18.09.2016.


Predsjednik Vujanović u Nikšiću
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Nikšiću, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Opštine.

Predsjednik je građanima i građankama Nikšića, odbornicima, predsjednici Skupštine Opštine i predsjedniku Opštine čestitao praznik grada , iskazujući zadovoljstvo za ono što je urađeno, naglašavajući da je prosto impresioniran koliko je u posljednjim godinama urađeno u Nikšiću. Ne samo u okviru lokalne i opšte infrastrukture, nego i, ono što izaziva posebno zadovoljstvo u obnovi privrede, koja izvjesno garantuje da će Nikšić ponovo biti privredni centar Crne Gore. Raduje me naročito da su preduzeća koja su bila u stečaju praktično već stala na svoje noge i da se Nikšić pokazao kao dobar primjer kako se treba pažljivo odnositi prema investitorima. Kako prema domaćim, tako i prema inostranim investitorima, jer su oni realno, pokazalo se posebno u preduzećima u stečaju, jedina šansa da se obnovi proizvodnja i da se omoguće nova radna mjesta, da se omogući novi kvalitet života i da se obezbijedi da Nikšić privredno ima onaj razvoj koji mu obezbjeđuju zaista resurse Nikšića. Raduje me da su brojni nikšićki kolektivi ,sada sa jednom novom ekonomskom vrijednošću, i da Nikšić pokazuje da ono što su njegovi potencijali može kvalitetno da se iskoristi. Ja čestitam lokalnoj administraciji na tom uspjehu, i ponavljam - radujem se da Nikšić koristi ono što su njegove prednosti i u bogatim resursima posebno rude, vode, šume, a da koristi svoj bogati kadrovski potencijal, jedan izuzetni kadrovski potencijal, za razvoj svog grada.

Pitanje novinara: Da li se slažete sa ocjenom Premijera da na izborima 16. oktobra Crna Gora brani svoju državu i evroatlantski put?

Odgovor Predsjednika: Očigledno da su neka strateška opredjeljenja na ozbiljnoj provjeri. Mislim da je taj evroatlantski put, a ja bih rekao i evropski put, na opredjeljenju onoga što će biti podrška javnosti. Ja nikada nijesam NATO integracije posmatrao drugačije osim kao jednu potvrdu ozbiljnosti integracija. Smatrao sam uvijek da ostvarujući standarde NATO-a mi ostvarujemo i standarde EU, i vodeći pregovore sa partnerima iz NATO- a pregovaramo i sa partnerima EU. Ne mogu da zamislim da pokazujemo neozbiljnost u pregovorima za evroatlantske integracije, a da pokazujemo ozbiljnost u pregovorima za evropske integracije. Za mene su to kompatibilni procesi . Mislim da građani Crne Gore glasajući za evropsku i evroatlansku budućnost Crne Gore glasaju za ono gdje Crna Gora i pripada .Dakle jednom svijetu koji je integracioni ,jednom standardu koji obezbjeđuje bolji kvalitet života, koji osigurava Crnoj Gori da njena ekonomija i standardi građana budu na većem nivou.


Pitanje novinara: Po ocjeni mnogih trenutna izborna kampanja, odnosno nikad se nije vodila dramatičnija i oštra izborna kampanja. Da li Vi kao Predsjednik Države imate neku inicijativu tim povodom?

Odgovor Predsjednika: Uvijek sam smatrao da korist donosi samo pozitivna kampanja. Ja mislim da Crna Gora i njena javnost najbolje prima pozitivnu informaciju i pozitivnu viziju. I mislim da pozitivna kampanja predstavlja ono što je očekivanje Crne Gore i njene glasačke javnosti, a negativna kampanja predstavlja ozbiljan rizik. Ona pokazuje nespremnost da ponudite pozitivnu ideju i da saopštite što ste do sada uradili, kako ste se do sada odnosili . A sa druge strane da imate spremnost da saopštite nešto što nije provjereno ili za šta znate da je neistinito. Mislim da to ne pripada ni strukturi Crne Gore i njenih glasača. Uvijek sam smatrao da negativna kampanja ne predstavlja dobru prezentaciju onoga ko je promoviše i da ne može da mu donese dobro. Tako da očekujem da će i ovog puta glasači Crne Gore odgovoriti na ono što je odnos pozitivne i negativne kampanje.


Broj čitanja: 135

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora