05.10.2016.


Predsjednik Vujanović primio predsjednicu Ustavnog suda Slovačke Republike
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predsjednicu Ustavnog suda Slovačke Republike Ivettu Macejkovu.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo posjetom predsjednice Ustavnog suda Slovačke Republike i očigledno vrlo bliskom i sadržajnom saradnjom dva ustavna suda koja je nesumnjivo od zajedničkog interesa i doprinosi većem međunarodnom ugleda oba suda. Ocijenio je da je saradnja ustavnih sudova važan dio međudržavne saradnje konstatujući, i ovom prilikom, da su Crna Gora i Slovačka uspostavili saradnju i partnerstvo u brojnim oblastima od obostranog državnog interesa, od interesa za naše ekonomije i dobru komunikaciju građana.

Predsjednicu Ustavnog suda Slovačke Ivetta Macejkova je konstatovala da je odmah nakon nezavisnosti Crne Gore uspostavljena saradnja dva ustavna suda i da je tokom ove decenije ona bila vrlo uspješna kako razmjenom posjeta tako i zajedničkim učešćem na brojnim regionalnim i širim sastancima ustavnih sudova. Iskazala je uvjerenje da će se ova saradnja nastaviti i biti u funkciji zajedničkog interesa oba ustavna suda i dvije prijateljske države.

Na sastanku je učestvovala i predsjednica Ustavnog suda Crne Gore Desanka Lopičić.

Na sastanku je bio prisutan ambasador Slovačke Republike Roman Hloben.


Broj čitanja: 123

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora