11.10.2016.


Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Irana
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Majida Fahira Poura.

Predsjednik Vujanović je je istakao potrebu ubrzanja međudržavnih aktivnosti na potpisivanju sporazuma koji su u visokoj fazi pripremljenosti naglašavajući potrebu što skorijeg zaključenja sporazuma o saradnji u oblasti turizma i naučnoj i tehnološkoj saradnji. Istovremeno je iskazao zadovoljstvo već potpisanim sporazumom sa najvećim iranskim tur operatorom koji bi naredne godine trebao da obezbijedi dolazak turista iz Irana. Saopštio je da bi bilo neophodno intezivirati komunikaciju dvije privredne komore i kroz njihov kontakt podstaći interesovanje za saradnjom. Predsjednik je iskazao zadovoljstvo za lični doprinos ambasadoru u njegovoj misiji daljeg razvoja međudržavnog odnosa.

Ambasador Pour ocjenjujući da se u njegovom mandatu značajno unaprijedila saradnja dvije države saopštio je očekivanje daljeg razvoja posebno u sferi ekonomije, nauke i kulture.


Broj čitanja: 188

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora