04.11.2016.


Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu šeficu Misije OEBS u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici u oproštajnu posjetu Janinu Hrebičkovu, šeficu Misije OEBS u Crnoj Gori.

Predsjednik Crne Gore je iskazao zadovoljstvo decenijskom saradnjom sa OEBS-om i njegovom misijom u Crnoj Gori uz poštovanje podrške i pomoć i koju je Crna Gora dobila od OEBS-a u reformama u brojnim oblastima. To je olakšalo dostizanje visokih standarda i ubrzalo naše evropske i evroatlanske integracije. Saopštio je veliko uvažavanje aktivnosti OEBS-a i njene misije u Crnoj Gori na sprovođenju usvojene zakonske regulative posebno izbornog zakonodavstva, kao i realizacije programa regionalne saradnje i projekata jačanja kapaciteta upravljanju granicama. Istakao je značaj maksimalne posvećenosti šefice Misije u Crnoj Gori Janine Hrebičkove koja je dala veliki doprinos uspjehu misije u gotovo trogodišnjem period obavljanja ove dužnosti. Vrednujući ovakav njen angažman predsjednik je odlikovao Medaljom za zasluge.

Šefica misije u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, zahvaljujući se na odlikovanju, istakla je da je Crna Gora u svom reformskom procesu i integracijama ostvarila impresivan napredak i da će misiji i nadalje biti posvećena davanju podrške jačanju demokratizacije, vladavine prava i poštovanju ljudskih i manjinskih prava kako bi Crna Gora nastavila da bude primjer regiona. Dala je visoku ocjenu saradnje i sa državnim organima i brojnim subjektima našeg društva što je omogućilo uspješno djelovanje OEBS-a u Crnoj Gori. Saopštila je uvjerenje da će i budući šef misije nastaviti da efikasno djeluje u Crnoj Groi za dobro svih njenih građana.


Broj čitanja: 151

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora