22.11.2016.


Predsjednik Vujanović u Budvi
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas svečanoj sjednici SO Budva. Predsjednik je građanima i građankama Budve, odbornicima, predsjedniku Skupštine Opštine i predsjedniku budvanske opštine čestitao praznik iskazujući zadovoljstvo da Budva ima imidž turističke metropole Crne Gore i uvjerenje da će ona to i nadalje biti. Budva je to svakako zavrijedila izvanrednom infrastrukturom turizma i zaista izvanrednom baštinom kulture koju Budva ima, brojnim i važnim festivalima. Čuli smo od predsjednika Opštine za Grad teatar koji je ove godine proslavio 30 godina i koji je zaista jedan sjajan brend Budve i mnogim drugim festivalima i događajima kulture kojima se Budva prepoznala. Takođe sam ubijeđen da će Budva i nadalje snažno doprinositi promociji turizma Crne Gore, broju gostiju koji su ovdje zaista u izuzetnoj zastupljenosti u odnosu na ukupan broj turista u Crnoj Gori, i naravno ono što je važno za Budvu i Crnu Goru visokom turističkom prihodu. Vidjeli ste da su predsjednik Opštine i lokalna administracija imali maksimalnu posvećenost da se finansijski konsoliduje Budva, da se stigne isplata plata i da se redovno izmiruju obaveze prema svim povjeriocima, posebno bankama, i mislim da predsjednik Opštine mora biti ispunjen zadovoljstvom da je napravio dobru finansijsku konsolidaciju budžeta i dao mogućnost da takva Budva upravo na ovom pravcu snažnog turističkog brenda nastavi da se afirmiše u Crnoj Gori.

Pitanje novinara: Gospodine Predsjedniče samo jedno pitanje koje previzalizi okvire Budve. Juče je generalni sekretar NATO-a poručio državama članicama da one koje to nijesu u svojim parlamentima ratifikuju Protokol o pristupanju Crne Gore? Kakav je Vaš komentar?

Odgovor Predsjednika: Svakako prije svega zahvalnost, jer generalni sekretar se, upravo adresi koja je nadležna – predstavnicima parlamenata koji nijesu ratifikovali Pristupni protokol, obratio sa potrebom da se on što prije ratifikuje. Vjerujem da će njegova riječ biti ohrabrenje ubrzanja procedure i ubijeđen sam da ćemo u narednim mjesecima imati intenzivnu ratifikaciju koja će u značajnoj mjeri biti posljedica ovog apela. Sa druge strane, vrijednost te poruke i ocjeni značaja pristupanja Crne Gore NATO-u. Crna Gora će biti pouzdan partner NATO-a, a NATO očigledno cijeni da je proces proširenja od naročite važnosti za NATO. Tako da me vrlo ohrabrava njegova poruka. On je to i argumentovano obrazložio i nadam se da će ona biti dodatni motiv da se ubrza ratifikacija Pristupnog protokola.


Broj čitanja: 182

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora