12.12.2016.


Predsjednik Vujanović sa Predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović zahvalio se na toplom prijemu i dosadašnjoj aktivnoj podršci Slovenije Crnoj Gori i čestitao jubilej 25. godišnjicu samostalnosti i nezavisnosti Republike Slovenije. Istakao je da između dvije države postoje odlični temelji za saradnju i međusobno razumijevanje. Naglasio je veliki značaj slovenačkih investicija, pogotovo na području zaštite životne sredine i turizma u Crnoj Gori. Ukazao je na ulogu aktivne međuparlamentarne saradnje, i opisao aktuelne unutrašnje političke prilke, povezane sa bojkotom rada Skupštine Crne Gore. Detaljno je opisao konstruktivan odnos Crne Gore sa susjednim državama i njen doprinos stabilnosti područja Zapadnog Balkana, te ocijenio prilike u regionu.

Predsjednik Državnog zbora dr Milan Brglez čestitao je važne jubileje koje obilježava Crna Gora i istakao da su odnosi dvije države odlični, prijateljski i neopterećeni otvorenim pitanjima. Ponovio je čvrstu i aktivnu podršku Slovenije na putu približavanja Crne Gore evroatalntskim integracijama i izrazio, takođe, očekivanje za bližu međuparlamentarnu saradnju na nivou radnih tijela i grupa prijateljstava, kao i na najvišem nivou. Tom prilikom je iskazao, nadu da će uskoro imati priliku da i sam obavi zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Na kraju razgovora, predsjednik Državnog zbora dr Milan Brglez je potvrdio dalju podršku Slovenije Crnoj Gori u procesu približavanja Evropskoj uniji i uključivanja u NATO savez. Saopštio je da će se Slovenija još aktivnije zalagati za prisustvo Evropske unije u svim državama bivše zajedničke države. Isto tako je rekao da će Slovenija nastaviti sa pružanjem razvojne pomoći jer su na taj način oblikovani kontakti garancija za uspješan razvoj odnosa između dvije države i ubuduće.

Na sastanku su učestvovai ministar kulture Janko Ljumović i državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Vera Joličić Kuliš.


Broj čitanja: 95

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora