15.01.2017.


Abu Dabi: Predsjednik Crne Gore sa predsjednicom Parlamenta UAE
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji boravi u Abu Dabiu na poziv šeika Muhameda Bin Zajeda Al Nahijana krunisanog princa i predsjednika Izvršnog savjeta Abu Dabia, gdje učestvuje na svjetskom samitu o budućnosti energetike, sastao se danas sa predsjednicom Parlamenta UAE Amal al Qubaisi.

Predsjednica Parlamenta UAE Amal al Qubaisi detaljno je predstavila nadležnosti Parlamenta stavljajući poseban naglasak na važnu ulogu parlamentarne diplomatije za promociju vrijednosti UAE kao i vrlo konstruktivno djelovanje kroz interparlanentarnu uniju. Saopštila je da je ona prva žena u okviru arapskih država koja je predsjednica Parlamenta što za nju predstavlja posebnu čast i dokazom je važne uloge žena u UAE. Opisala je redovne aktivnosti Parlamenta i iskazala spremnost da dođe u Crnu Goru kako bi uspostavljanjem saradnje sa Skupštinom Crne Gore dala doprinos u jačanju dobrih odnosa dvije države.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljsvo da je njegov prvi susret u UAE bio sa Predsjednicom Parlamenta saglašavajući se da je vrijednost saradnje parlamanata snažan doprinos ukupnoj međudržavnoj saradnji. U tom smislu saopštio je zadovoljstvo spremnošću predsjednice Parlamenta da posjeti Crnu Goru uvjeren da Parlamenti mogu naći zajednički prostor saradnje.


Predsjednik Vujanović je danas u Abu Dabiu položio vijenac na memorijalni kompleks Wahat Al Karamah poštujući tradiciju iskazivanjem odnosa prema stradalim koji su učestvovali u mirovnim i drugim misijama.


Broj čitanja: 120

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora