16.01.2017.


Abu Dabi: Predsjednik Crne Gore sa krunisanim princom Abu Dabia
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se u Abu Dabiu sa Muhamedom Bin Zajed Al Nahijanom krunisanim princom i predsjednikom Izvršnog savjeta Abu Dabia.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje krunskom princu UAE za kontinuirani i snažni lični doprinos uspostavljanju i unapređenju ukupnih odnosa UAE sa Crnom Gorom. Među brojnim projektima koji su u Crnoj Gori realizovani predsjednik je izdvojio Capital Plazu u Podgorici i Porto Montenegro u Tivtu. Iskazao je očekivanje daljeg investiranja u razvoj marine i turističkih kapaciteta u Porto Montenegro čime će ovaj kompleks sačuvati svoju visoku prestižnost i doprinositi kvalitetu ponude turizma Crne Gore. Vlasnik Capital Plaze je nedavnim otvaranjem prestižnog hotela pokazao da ovaj najveći poslovno-stambeno objekat u Crnoj Gori svojim novim sadržajima obezbjeđuje dodatne vrijednosti. Predsjednik je ukazao je na značaj kreditne podrške za završetak regionalnog vodovoda koji je obezbijedio kvalitetno snabdijevanje našeg primorja. Takođe i kreditne podrške za poljoprivredu koja je kroz jačanje mogućnosti razvoja prerađivačkih kapaciteta dao veliku šansu razvoju poljoprivrede.

Krunski princ UAE Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahijan saglasio se da je kvalitet dosdašnje uspješne saradnje garancija njenog daljeg unapređenja u uvjerenju da će ekonomska saradnja biti temelj ukupnih odnosa dvije države.


Broj čitanja: 120

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora