17.01.2017.


Dubai: Predsjednik Crne Gore sa predsjednikom Vlade UAE vladarom Dubaia
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Dubaiu sa predsjednikom Vlade UAE i vladarom Dubaia šeikom Muhamedom bin Rašid al Maktum-om.

Predsjednik Vujanović je istakao da su odnosi dvije države vrlo sadržajni naglašavajući da je do sada najviše afirmisana naša saradnja u oblasti turizma i poljoprivrede. Ocijenio je da je Porto Montenegro, kao elitna marina na Jadranu i Mediteranu, i izuzetno vrijedan turistički kompleks, najbolji promotor značaja turizma u Crnoj Gori i šansa za podsticaj daljeg interesovanja za ulaganje u ovu oblast iz UAE. Za to je svakako od posebnog značaja uspostavljanje avio linije između Crne Gore i UAE koje se očekuje tokom proljeća ove godine. Naglasio je potrebu daljeg unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede iskazujući poštovanje za značajnu kreditnu podršku njenom razvoju u Crnoj Gori čime se stvaraju uslovi povećanja poljoprivredne proizvodnje, prerade i izvoza. Posebnoje naglasio mogućnost investiranja na sjeveru Crne Gore upoznajući svog sagovornika i prisutne ministre sa resursima tog dijela Crne Gore kao i atraktivnim zimskim centrima koji su zahvalni za investiranje.

Predsjednik Vlade UAE se saglasio da je, u relativno kratkom periodu, ostvarena veoma intezivna saradnja koja se može dalje unapređivati zašta postoji interes dvije države. Konstatovao je da je neophodno snažnije promovisanje potencijala saradnje i intezivniji kontakti državnih organa, privrednih komora i udruženja kako bi se iskoristile sve mogućnosti saradnje. Istakao je da se Dubai intezivno priprema za EXPO 2020 godine i da je uvjeren da će Crna Gora na njemu na najbolji način promovisati svoja dostignuća i potencijale.

Na ovom sastanku, kao i na svim predhodnim, učestvovao je ambasador Crne Gore u UAE Darko Uskoković.


Broj čitanja: 165

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora