20.01.2017.


Danilovgrad: Predsjednik Vujanović izvršio primopredaju dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je u kasarni ’’Milorad Šaranović’’ u Danilovgradu izvršio primopredaju dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Dužnost je od admirala Dragan Samardžića, dosadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, preuzeo general-potpukovnik Ljubiša Jokić.

Prenosimo izlaganje Predsjednika:

Uvaženi predsjedniče Parlamenta,
Ministre odbrane,
Predsjedniče Skupštinskog odbora,
Cijenjeni visoki gosti,
Oficiri i vojnici Vojske Crne Gore,

Želim ovu priliku prije svega da iskoristim da iskažem poštovanje vama, Vojsci Crne Gore, za sve ono što činite za Crnu Goru. Da prenesem utisak apsolutno svih da Crna Gora mora biti ponosna na svoju Vojsku. I po Vojsci Crne Gore Crna Gora se poznaje u međunarodnoj zajednici sa najvećim ugledom koji je osvojila. Za to ste zaslužni vi. Sama činjenica da je admiral Samardžić u deset godina nezavisne Crne Gore bio devet godina načelnik Generalštaba pokazuje koje povjerenje države Crne Gore i Vojske Crne Gore je imao u obavljanju te važne dužnosti. Želim da iskažem poštovanje za sve što je učinio za Vojsku Crne Gore. Za povećanje njenog ugleda u Crnoj Gori i za vrednovanje Vojske Crne Gore u međunarodnoj zajednici. Posebno poštovanje za doprinos kvaliteta rada u vojnim misijama po kojima se Crna Gora veoma prepoznaje i široko cijeni. Želim posebno da naglasim njegov doprinos dostizanju standarda NATO-a, koji su za ovih deset godina bili snažna preporuka da Crna Gora u interesu apsolutno svih građana Crne Gore za par mjeseci postane punopravna članica NATO-a. Želim mu u budućoj dužnosti u međunarodnoj vojnoj diplomatiji dalji uspjeh i potvrdu onoga što je ovdje radio. Da i dalje na novim dužnostima obavlja ono što je interes Vojske Crne Gore. Da bude međunarodno prepoznata i cijenjena.

Uvaženi načelniče Generalštaba, generale Jokiću,

Vi ste ovu dužnost zaslužili svojim prethodnim radom. Radom oficira, radom generala i diplomatskim predstavnikom Crne Gore koji je snažno, na važnim adresama, promovisao vrijednost Vojske Crne Gore. Ubijeđen sam da ćete, kroz Vaš savjestan i predan rad, i činjenicu da je on prepoznat unutar Vojske Crne Gore, nastaviti da afirmišete vrijednosti Crne Gore u punoći Vojske Crne Gore. Neka je Vojska Crne Gore i nadalje važan znak prepoznavanja Crne Gore i važan dokaz da je vječna Crna Gora.


Broj čitanja: 119

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora