27.01.2017.


Predsjednik Vujanović primio predsjednika Specijalne olimpijade za Evropu
Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, primio je danas, Davida S. Evangelistu, predsjednika Specijalne olimpijade za Evropu i potpredsjednika Svjetske specijalne olimpijade, sa saradnicima.

Evangelista je upoznao predsjednika Vujanovića sa radom i programskim sadržajima organizacije koja na međunarodnom nivou postoji od 1986. i pridruženi je član Međunarodnog olimpijskog komiteta. Takođe je istakao da je Osnovna misija Specijalne olimpijade afirmacija sporta i unapređenje života osoba sa intelektualnim invaliditetom. Istakao značaj uključivanja Ministarstva sporta, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete za što uspješniju realizaciju ciljeva Specijalne olimpijade.

Predsjednik Filip Vujanović je iskazao poštovanje za rad i humana opredjeljenja pokreta Specijalne olimpijade-globalne organizacije koja kroz sport i sportske aktivnosti nastoji da osobama sa intelektualnim invaliditetom omogući bolju društvenu integraciju. Predsjednik Vujanović je iskazao uvjerenje da će Olimpijski komitet Crne Gore doprinijeti da ova organizacija zaživi u Crnoj Gori i postane respektabilan dio Specijalne olimpijade, u skladu sa našim opredjeljenjem unapređenja položaja osoba sa intelektualnim invaliditetom i njihovim uključivanjem u sve oblasti društva, na ravnopravnoj osnovi. Predsjednik Vujanović je istakao uvjerenje da će Vlada Crne Gore u skladu sa svojim nadležnostima dati doprinos afirmaciji misije koju promoviše Specijalna olimpijada.

Na sastanku je učestvovao i predsjednik Olimpijskog komiteta Crne Gore Duško Simonović, sa saradnicima.


Broj čitanja: 518

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora