20.02.2017.


Predsjendik Vujanović primio delegaciju Zavoda za tradicionalnu kinesku medicinu kineske provincije Senčuan
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović 2.02.2017.godine primio je u Podgorici delegaciju Zavoda za tradicionalnu kinesku medicinu kineske provincije Senčuan na čelu sa zamjenikom direktora ovog Zavoda Džen Čun Janga koji su u višednevnoj posjeti Opštini Nikšić radi ispitivanja mogućnosti uzgoja i prerade ljekovitog bilja koje se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Delegacija Zavoda za tradicionalnu kinesku mediciju iskazali su spremnost da u narednim mjesecima ovaj zavod ispita uslove za uzgoj i preradu ljekovitog bilja na prostoru opštine Nikšić, ali i prihvatili sugestiju potpredsjednika Vlade i mnistra poljoprivrede Milutina Simovića, da se sagledaju mogućnosti formiranja šire kooperantske mreže na prostoru Crne Gore kako bi sa ovog prostora vršili snabdijevanje ovim ljekovitim biljem regionalno i šire. Saopštili su da bi kroz saradnju Konfučijevog instituta i Univerziteta Crne Gore obezbijedili obuku za uzgoj ovog ljekovitog bilja i stručnu pomoć za organizaciju njegove prerade.

Predsjednik Crne Gore je iskazao zadovoljstvo spremnošću ovog Zavoda i mreže preduzeća koje sarađuju sa njim za organizaciju uzgoja i prerade ljekovitog bilja za potrebe tradicionalne kineske medicine. Takođe je saopštio uvjerenje da se na ovaj način otvara prostor i za tradicionalnu kinesku medicinu u Crnoj Gori koja je već uspješno zastupljena u brojnim evropskim državama.

Na sastanku su učestvovali predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Chu Zhiwei.


Broj čitanja: 169

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora