01.04.2017.


Predsjednik Vujanović prisustvovao svečanoj sjednici SO Ulcinj
Ja želim kao i svakom prilikom da građanima i građankama Ulcinja, predsjedniku Skupštine Opštine i predsjedniku Opštine čestitam praznik. Da iskažem uvjerenje u valorizaciju zaista izuzetnih prirodnih potencijala Ulcinja i u šansu da se u saradnju sa Vladom i svima koji su posvećeni razvoju Ulcinja ti potencijali valorizuju. Ovo je naravno bila prilika da se sretnem i sa predsjednikom Albanije Bujarom Nišanijem i da razmijenimo mišljenja o našim odnosima koji su zaista i sadržajni i prijateljski. I razmijenimo mišljenja o prostoru saradnje koji postoji za obje države i kome smo mi posvećeni. Iskazujemo zadovoljstvo što je predsjednik Nišani ovdje i da smo bili u prilici da i nadalje afirmišemo ono što je zaista šansa razvoja naših odnosa i prilika da afirmišemo sve ono što smo zajednički postigli.

Pitanje novinara: Da li dogovor o razgraničenju može ići Arbitražnom sudu uz saglasnost obje strane? Koji je stav Vlade Crne Gore povodom ovog pitanja? Da li je spremna na ovu verziju dogovora ako se ne postigne demarkacija granica?

Odgovor Predsjednika: Vi znate da smo mi u Crnoj Gori izvršili ratifikaciju Sporazuma o granici. Da imamo vrlo razumijevanje i strpljenje za ono što će se na Kosovu odlučiti i da smatramo da će se na Kosovo jednim pažljivim odnosom, uz strpljenje koje Crna Gora ima, izvršiti ratifikacija. Očekujemo da je to interese građana Kosova, čiji vizni režim zavisi od toga i Crna Gora će sa pažnjom i punim strpljenjem čekati odluku Parlamenta Kosova.

Pitanje novinara: Ali ako dođe do toga da se to ne ratrifikuje...

Odgovor Predsjednika: Ja sam uvjeren da će se sa jednim pažljivim odnosom i strpljenjem riješiti to pitanje unutar kosovskog Parlamenta.

Pitanje novinara: Gospodine Predsjedniče, šta očekujete od izbora u Srbiji i da li članstvo Crne Gore u NATO može ugroziti odnose sa Srbijom?

Odgovor Predsjednika: Ja želim i ovom prilikom da iskažem poštovanje premijeru Aleksandru Vučiću za sve ono što čini za dobrosusjedske odnose Crne Gore i Srbije. Za njegovu posvećenost stabiilnosti i partnerstvu i razvoju regiona. Siguran sam da se prepoznalo u Srbiji njegova posvećenost ekonomskom razvoju i postizanju boljeg životnog standarda u Srbiji i uvjeren sam da će kroz to što se prepoznalo on uspjeti na ovim izborima da bude i predsjednik Republike Srbije. Smatram da ničim naše članstvo u NATO-u ne može da utiče na naše odnose. To je stvar naših spoljnih politika. I mislim da se spoljne politike moraju uvažavati i u smislu poštovanja suvereniteta i ravnopravnosti svake države.


Broj čitanja: 95

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora