04.04.2017.


Predsjednik Vujanović na 20. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas u Mostaru otvaranju 20-tog sajma privrede. Predsjednik Vujanovic je nakon svečane ceremonije sa zvaničnicima iz regiona obišao sajam i tom prilikom odgovorio je na pitanja novinara.

Pitanje novinara: Koliko je ovakav sajam prilika i za privredu, ali prije svega i za politiku?

Odgovor Predsjednika:

Želim da iskažem zadovoljstvo prisustvom ovako vrijednom i velikom sajmu koji obilježava 20. godina svog trajanja, a koji je ove godine za partnera imao Hrvatsku i njenu ekonomiju i promovisao kineski projekat 16+1. Dakle, sve ono što je veliki interes Crne Gore da se na ovom prostoru prikaže kao država koja jeste ozbiljan partner sa kvalitetnom ponudom i sa svojim izlagačima koji su promovisali proizvode Crne Gore, a koji imaju svoju vrijednost i prepoznatljivost.

Bila je ovo naravno i prilika da kroz mogućnost ekonomske saradnje iskažemo potrebu i političkog partnerstva i da ekonomska pitanja učinimo pitanjima koja su na prvom mjestu i od posebne važnosti . Da pokažemo da kroz ekonomiju možemo da gradimo i političko približavanje i stabilnost.

Razmijenio sam i mišljenje sa svim predsjednicima i premijerima koji su bili ovdje i afirmisao i ono što je aktuleni trenutak Crne Gore, naše integracione ambicije, a i ekonomski ambijent Crne Gore, uz spremnost da budemo ozbiljan i pouzdan partner i da pokažemo i na ovakvim sajmovima da može mnogo toga da prikažemo i kroz svoje učesnike, da iskažemo raspoloženje za punu saradnju.

Pitanje novinara: Tokom jučerašnjeg dana bilo je značajnih sastanaka sa zvaničnicima iz regiona. Koliko negdje oni dugoročno mogu da budu korisni.

Odgovor Predsjednika:

Apsolutno su to važni sastanci. Oni su uvijek podstrek i ohrabrenje za saradnju u svim ravnima. Ovo je bila prilika da afirmišemo saradnju u sferi ekonomije, da pokažemo da je mostarski Privredni sajam dobro mjesto okupljanja privrednika i da afirmišemo potrebu da kroz ekonomsku saradnju imamo i ukupno dobru komunikaciju. Imao sam odlične razgovore sa svima koji su bili ovdje i želim da iskažem poštovanje svima koji uvažavaju ovu situaciju Crne Gore i prepoznaju da je ona ozbiljan partner integracionih procesa, a isto tako u ekonomskoj saradnji vrlo pouzdan partner.

Pitanje novinara: Koliko je crnogorska ponuda na ovom sajmu privukla pažnje, koliko... negdje otvoriti novih puteva, veza ugovora...

Odgovor Predsjednika:

Vidjeli ste na našem štandu da smo imali ponudu organske hrane, da smo pokazali da pripadamo jednom prostoru koji tu vrstu proizvodnje i prerade posebno njeguje i da želimo da i na taj način prikažemo nešto što su mogućnosti Crne Gore u toj proizvodnji. Poljoprivreda jeste velika šansa Crne Gore i mislim sa ovim proizvodima koji su ovdje naši izlagači iskazali da pokazujemo da posebnost Crne Gore u proizvodnji zdrave hrane, koja sada predstavlja nešto što je očekivanje svih, i svakako jedan vrijedan brend.


Broj čitanja: 118

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora