12.04.2017.


Predsjednik Vujanović sa delegacijom Senata SAD predvođenom senatorom John McCain-om
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je razgovarao sa delegacijom Senata SAD predvođenom senatorom John McCain-om.

Predsjednik Vujanović je iskazao najveće poštovanje Sjedinjenim Američkim Državama za kontinuiranu podršku našim NATO integracijama i ratifikaciji Pristupnog protokola u Senatu i njenu potvrdu od Predsjednika Trampa. Posebno je istakao lični doprinos senatora McCain-a, koji je prepoznao značaj integracije Crne Gore u NATO i u Senatu jasno saopštio koja je vrijednost te integracije za Crnu Goru, region i sam NATO. Saopštio je uvažavanje odluke senatora McCain-a da posjeti region u vremenu kada postoji osjetljivost u nekim i među nekim zemljama regiona, kao i za iskazan stav da sve probleme treba rješavati dijalogom u funkciji stabilnosti i mira.

Senator NcCain je iskazao zadovoljstvo usješnim okončavanjem pristupnog procesa NATO-u i činjenicom da će izvjesno uskoro biti njegova punopravana članica. Istakao je zadovoljstvo bliskim partnerstvom Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i uvjerenje da će se izdašni prirodni i ekonomski resusi Crne Gore iskoristiti u funkciji prosperiteta i boljeg života svih građana Crne Gore.


Broj čitanja: 107

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora