04.05.2017.


Podgorica, Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Velike Britanije u Crnoj Gori
Danas je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Ian Whitting-a.

Predsjednik je iskazao posebno poštovanje tradicionalno bliskih odnosa dvije države i intenzivne saradnje u svim oblastima, ukazujući na otvoren širok prostor za njihovo dalje unapređenje u sferi ekonomije. Zahvalio se Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci našem procesu evropskih i evroatlanskih integracija, naglašavajući da je brza i transparentna ratifikacija Pristupnog protokola u Londonu dala zamah ukupnom procesu. Posebno se zahvalio ambasadoru Whitting-u za snažan personalni doprinos na održanju i unapređenju saradnje između dvije države, te saopštio visoko poštovanje za njegovu važnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori.

Ambasador Whitting ocjenio je da je Crna Gora dobar primjer u regionu, posebno ukazujući na njen konstruktivan doprinos stabilnosti čitavog regiona. Iskazujući zadovoljstvo bilateralnim odnosima istakao je uvjerenje daljeg unapređenja saradnje između dvije države i očekivanje njenog rasta i u sferi ekonomije.


Broj čitanja: 77

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora