05.05.2017.


Cetinje: Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora UAE u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulsalam Hareb Al Romaithi-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Poželivši dobrodošlicu u Crnu Goru novom ambasadoru, Predsjednik Vujanović je bilateralne odnose dvije prijateljske zemlje ocijenio sadržajnim i intenzivnim sa perspektivom njihovog kontinuiranog unapređenja. Ukazao je na intenzivnu razmjenu državničkih posjeta koje su podstakle ukupnu saradnju, iskazujući posebno poštovanje Krunskom princu šeiku Muhamed Bin Zajed Al Nahjanu za personalni doprinos njenom snaženju. Saopštio poštovanje za snažno prisustvo UAE na investicionom planu u Crnoj Gori, kao i za ukupnu podršku njenom ekonomskom razvoju. Iskazujući očekivanje da će skoro uspostavljanje redovne avio linije sa UAE značajno podstaći buduću saradnju i omogućiti bolju komunikaciju građana.Naglasio je uvjerenje angažmana ambasadora na daljem unapređenju ukupne saradnje dvije države.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulsalam Hareb Al Romaithi je iskazao zadovoljstvo odnosima između Crne Gore i UAE, naglašavajući da će njegova diplomatska misija biti posvećena njihovom daljem unapređenju.


Broj čitanja: 67

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora