05.05.2017.


Cetinje: Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Islamske Republike Iran, Hossein Molla Abdollahija, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je konstatovao da u nedovoljnoj ekonomskoj saradnji treba ispitati prostore saradnje naglašavajući ulogu privredih komora i udruženja poslodavaca čiji bi zajednički kontakti bili od posebnog značaja. Ocijenio je da u okviru regionalnog projekta saradnje u oblasti turizma postoji mogućnost uključenja Crne Gore te da u tom smislu treba nastaviti aktivnosti na olakšanju i ubrzanju turističkih posjeta. Iskazao je očekivanje da takvoj ekonomskoj saradnji bude posvećena njegova diplomatska misija.

Ambasador Islamske Republike Iran, Hossein Molla Abdollahija je naglasio mogućnost uspostavljanja saradnje u oblasti ekonomije , nauke i kulture pri čemu je posebno istakao visoko interesovanje građana Irana za turističku posjetu ovom regionu obavještavajući da je održan turistički seminar u Teheranu gdje su prezentovane mogućnosti bolje turističke posjete Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.


Broj čitanja: 97

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora