25.05.2017.


Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Alison Kemp, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Predsjednik je poželio dobrodošlicu ambasadorki Kemp, iskazujući posebno poštovanje tradicionalno bliskih odnosa dvije države.
Ukazao je na otvoren širok prostor za njihovo dalje unapređenje u sferi ekonomije. Zahvalio se Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci našem procesu evropskih i evroatlanskih integracija.

Predsjednik je saopštio da Crna Gora dijeli bol Ujedinjenog Kraljevstva zbog nevinih žrtava terorističkog napada u Mančesteru, koji poziva ukupnu međunarodnu zajednicu na punu mobilnost u borbi protiv terorizma.

Ambasadorka Kemp se saglasila sa ocjenom ukupnih odnosa dvije države, ukazujući na konstruktivan doprinos Crne Gore stabilnosti čitavog regiona. Saopštila je uvjerenje daljeg unapređenja saradnje između dvije države i očekivanje njenog rasta i u sferi ekonomije. Iskazala je zadovoljstvo da predaje akreditive u danu koji je za Crnu Goru od posebnog značaja u NATO integracijama.


Broj čitanja: 87

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora