07.06.2017.


Brisel: Vujanović - Stoltenberg
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je prije ceremonije podizanja crnogorske zastave ispred sjedista NATO imao bilateralni sastanak sa Generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stolentebergom.

Predsjednik je istakao značaj pristupanja Alijansi i spremnost Crne Gore da aktivno doprinese politikama NATO-a i promociji njenih vrijednosti i principa. Ponovio je značaj koji će pristupanje Crne Gore imati za region Zapadnog Balkana i naglasio da je Crna Gora spremna da podrži njegovu evropsku i evroatlantsku perspektivu. Tokom razgovora, razmotrena je i bezbjednosna situacija u regionu i šire.

Predsjednik Vujanovic se zahvalio na pomoći Generalnom sekretaru i drzavama Alijanse i odlikovao Generalnog sekretar Ordenom Crne Gore na lenti.

Generalni Sekretar NATO-a je istakao da je današnji dan značajan ne samo za Crnu Goru već i za NATO budući da je članstvom u NATO-u potvrdjena politika otvorenih vrata. Generalni sekretar se zahvalio na konstruktivnoj ulozi Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana i istakao da će Crna Gora sasvim sigurno doprinijeti promociji vrijednosti i principa NATO-a u regionu. Još jednom je čestitao Crnoj Gori i gradjanima Crne Gore članstvo u NATO.


Broj čitanja: 109

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora