03.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio predsjednika Skupštine Republike Makedonije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predsjednika Skupštine Republike Makedonije, Talata Džaferija.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskim odnosima Crne Gore i Makedonije u kojim parlamentarnoj saradnji pripada posebna važnost. Iskazao je uvjerenje da će se kroz radna tijela dvije Skupštine pronaći novi sadržaj parlamentarnog prijateljstva za koje Crna Gora ima izraženi interes. Posjetu Predsjenedika Džaferija Crna Gora doživljava dokazaom prijateljstva dvije države ali i pozivom da se proširi saradnja u svim oblastima gdje za to postoji obostrani interes, prije svega, u sferi ekonomije.

Predsjednik Skupštine Makedonije se saglasio da u okviru međudržavne saradnje partnerstva dva Parlamenta ima posebnu vrijednost a da se kroz parlamentarnu saradnju u regionu može ostvariti veći nivo partnerstva država regiona. Iskazao je zadovoljstvo da dvije države nemaju niti jedno otvoreno pitanje a da postoji širok prostor za saradnju koji treba zajednički iskoristiti, pri čemu je ocijenio da bi za bolje saobraćajno povezivanje bilo neophodno uspostavljanje redovne avionske linije između dvije države.


Broj čitanja: 125

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora