07.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta i njegove visoke goste
Danas je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na vili Gorica, povodom jubileja 10 godina postojanja Crnogorskog olimpijskog komiteta, primio Dušana Simonovića, predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta , Janeza Kocijančića, predsjednika Evropskog olimpijskog komiteta, Pere Miroa, direktora Međunarodnog olimpijskog komiteta za saradnju sa Nacionalnim olimpijskim komitetima i direktora Fonda olimpijske solidarnosti.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za postignute rezultate Crnogorskog olimpijskog komiteta i istakao da je deset godina punopravanog članstva u olimpijskoj porodici otvorilo vrata međunarodne sportske scene našim sportistima i omogućilo da se pod crnogorskom zastavom bore i dokažu visoku sportsku respektabilnost. Predsjednik je istakao da je Crnogorski olimpijski komitet, u protekloj deceniji postao ugledan i poštovan član međunarodne olimpijske zajednice, o čemu svjedoči i prisustvo uvaženih gostiju na obilježavanju ovog značajnog jubileja.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović je istakao da su za ovih 10 godina, u organizaciji COK-a ,crnogorski sportisti učestvovali su na svim takmičenjima koja su organizovane pod pokroviteljstvom MOK-a i EOK-a Na tim takmičenjima dokazali su kvalitet i ostvarili zapažene rezultate. Kruna dosadašnjih uspjeha je svakako osvojena srebrna medalja rukometašica na OI u Londonu 2012.godine.

Simonović je iskazao zahvalnost za stalnu pomoć koju Crnogorski olimpijski komitet ima od strane Međunarodnog i Evropskog olimpijskim komitetom.

Informišući redsjednika Vujanovića o programskim aktivnostima COK-a, Simonović je, u susret predstojećim Igrama malih zemalja Evrope 2019, koje će se održati u Crnoj Gori, iskazao uvjerenje da će uz podršku relevantnih institucija Crne Gore, MOK-a I EOK-a i ove igre biti uspješno realizovane.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta je istakao da država Crna Gora bezrezervnom podrškom crnogorskom sportu, olimpizmu i olimpijskom komitetu, kao i razvijanjem infrastrukture temeljno doprinosi njegovom sveobuhvatnom razvoju čemu svjedoče vrijedni rezultati naših sportista i sportistkinja.

Ovom prilikom predsjednik COK-a Dušan Simonović uručio je Predsjedniku Crne Gore gospodinu Filipu Vujanoviću prigodnu zahvalnicu.


Broj čitanja: 103

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora