10.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio direktora – koordinatora za Crnu Goru Turske međunarodne agencije za razvoj – TIKA
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je Ahmeta Altuna, direktora – koordinatora za Crnu Goru Turske međunarodne agencije za razvoj – TIKA, a u povodu 10 godina njihovih uspješnih aktivnosti u Crnoj Gori.

Predsjednik Vujanović je iskazao visoku zahvalnost TIKI i Turskoj za skoro 300 realizovanih projekata u protekloj dekadi, vrijednih oko 20 miliona eura, a u oblasti obrazovanja, zdrastva, poljoprivrede, unapređenja infrastrukture i podrške zapošljavanja. Svi ovi projekti realizovani su uz blisku saradnju sa Vladom Crne Gore. U oblasti zdrastva realizovano je preko četrdeset projekata od kojih su najznačajniji adaptacija i opremanje “Urgentnog centra” Kliničkog centra Crne Gore kao i adaptacija njegove Klinike za očne bolesti. Realizovani su brojni projekti inkluzije osoba sa invaliditetom i unapređenje kvaliteta njihovog života. Poštujući prioritete očekivanja lokalnih zajednica TIKA je realizovala brojne projekte u njima. Iskazao je poštovanje za spremnost TIKE da nastavi sa svojim aktivnostima u Crnoj Gori saopštavajući uvjerenje njihovog visokog uvažavanja od građana Crne Gore.

Direktor- koordinator TIKE za Crnu Goru Ahmet Altuna naglasio je da su aktivnosti TIKE u funkciji interesa svih građana Crne Gore i iskazivanja bliskosti Turske i Crne Gore. Konstatovao je da je ova godina posvećena projektima podrške u oblasti poljoprivrede ocjenjujući da ona predstavlja važnu razvojnu šansu Crne Gore. Saopštio je uvjerenje da će TIKA i u budućim aktivnostima nastaviti da realizuje projekte i na jednak način afirmisati podršku Crnoj Gori.


Broj čitanja: 80

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora