17.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio ministra vanjskih poslova UAE
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici Nj.V. šeika Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjana, ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intezivnim odnosima dvije države u svim oblastima. Ocijenio je da je njegova posjeta januara ove godine UAE, kada se sreo sa Krunskim princom, predsjednikom Vlade i predsjednicom Parlamenta bila potvrda bliskih odnosa dvije države ali i podsticaj za korišćenje prostora za novu saradnju. Iskazao je posebno zadovoljstvo saradnjom u oblasti ekonomije visoko ocjenjujući sve investicije iz UAE ubijeđen da će one biti preporuka novim investitorima. Za ukupnu saradnju od posebnog značaja je uspostavljanje direktne avio linije između dvije države koja će olakšati komunikaciju i unaprijediti saradnju naročito u oblasti turizma.

Ministar vanjskih poslova UAE čestitao je Crnoj Gori članstvo u NATO i liderstvo u pristupanju EU označavajući Crnu Goru primjerom u regionu i pouzdanim partnerom njegove države. Iskazao je očekivanje daljeg unapređenja saradnje uvjeren da u svim oblastima postoji prostor za to.


Broj čitanja: 169

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora