20.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu (SACEUR)
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primiće je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu (SACEUR), generala Kertis Skaparoti-a.

Predsjednik Vujanović je ponovio i naglasio zadovoljstvo da je Crna Gora punopravnim članstvom u NATO-u uputila jasnu poruku da, svojim ukupnim kapacitetima, ima mogućnost brzih integracija čime je, dodatno, pokazala da je sposobna da ubrza i evropske integracije. Članstvo u NATO-u Crna Gora doživljava doprinosom stabilnosti regiona ali i vrijednosti i značaja NATO saveza. Iskazao je uvjerenje da će članstvo u NATO-u afirmisati ukupne razvojne mogućnosti Crne Gore uključujući i prospreritet njene ekonomije.

General Kertis Skaparoti se tokom posjete osvjedočio da je Vojska Crne Gore ostvarila sve visoke vojne standarde i da postoji njena puna spremnost da afirmiše sve vrijednosti NATO-a koje su u funkciji očuvanja mira i stabilnosti. Posebno je naglasio značaj učešća Crne Gore u mirovnim misijama siguran da će sada, kao članica NATO-a, nastaviti da ostvaruje taj važni zadatak NATO-a.


Broj čitanja: 132

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora